Един човек беше убит, а 62-ма ранени при два взрива в

...
Един човек беше убит, а 62-ма ранени при два взрива в
Коментари Харесай

Един убит и 62-ма ранени при атака срещу джамия в Бенгази

Един човек беше погубен, а 62-ма ранени при  два гърмежа в джамия в либийския град Бенгази.

Експлозиите станали при започване на седмичната молитва във втория по големина град в страната. Едната бомба е била скрита в ковчег в двора на джамията, а втората - в долап за обувки на входа, осведоми " Франс прес ", представена от БГНЕС. 

Българското Министерство на външните работи към този момент осъди терористичното нахлуване в Бенгази.  " Подобни актове на принуждение още веднъж удостоверяват незабавната нужда от постигането на действителен прогрес в политическия развой на национално помиряване и построяването на законни настоящи институции в страната под егидата на Организация на обединените нации. Изразяваме поддръжка за напъните под егидата на специфичния делегат на Организация на обединените нации - Гасан Саламе за трайно стабилизиране на страната ", заявиха от Министерство на външните работи. 

Все още никой не е поел отговорност за тази офанзива, която демонстрира продължаващия безпорядък в региона на Бенгази, който се управлява от силите на Халифа Хафтар, който се опълчва на подкрепеното от Организация на обединените нации държавно управление на единството в Триполи. 

В Либия се възцари безпорядък и принуждение откакто диктаторът Муамар Кадафи беше свален от власт и погубен през 2011 г. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР